“Geleceğin Bizde” Staj ve İşe Yerleştirme Programı Başlıyor!

"Geleceğin Bizde" Staj ve İşe Yerleştirme Programı Başlıyor!

Biliyoruz ki üniversitede öğrenci olmak, kız mühendis adayı olmak, okul sonrası hayatın yeni dönemine hazırlanmak kolay değildir. Bulgurcu Vakfı olarak bursiyerlerimizin potansiyellerini yetkin, nitelikli, ülkemizi geleceğe taşıyacak liderlere dönüştürmek öncelikli hedefimizdir. Bu kapsamdaki çabalarımızın bir uzantısı da;  “Geleceğin Bizde” programıdır. Vakfımızın bu programı ile  geleceğin mühendis adaylarına staj, istihdam ve kariyer imkanı sağlanmaya çalışılmaktadır. 
Vakfımız, iş birliği sağladığı şirketlerle birlikte eğitimlerinin farklı aşamalarındaki istekli bursiyerlerimizin en uygun  alan ve birimlerde staj yapmasına olanak sağlayacak şekilde bu programı yürütmektedir. Ayrıca, katılımcı şirket çalışanlarının tüm mesleki tecrübelerini staj boyunca öğrencilerimize aktarıp,  onların kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeleri; bu stajların ileride mühendis kızlarımızın hedeflerine ulaşmasında hızlandırıcı bir rol oynaması için büyük çaba harcanmaktadır. Bu stajlarda öğrencilerimiz, staj süresince bir projeyi üstlenerek, deneyimli şirket çalışanları ile beraber tüm süreçleri tanıma ve birlikte yürütme imkanı bulacaklardır. 

“Geleceğin Bizde” programı neler sunuyor?
✅Yapılan staj sayısına göre farklı sektör ve iş dünyasını tanımak,
✅Tecrübeli çalışanlar öncülüğünde yetenek ve yönelimlerini keşfetmek,
✅Soru işaretlerini giderme imkanı bulmak,
✅Yenilikçi fikirler üretmek ve yeterince çaba harcandığında bunların desteklendiğini görmek,
✅Farklı kurumsal kültürleri deneyimlemek,
✅Bir ekibin parçası olarak bir şeyler üretmenin, yaratmanın keyfine varmak.

 “Geleceğin Bizde” programı ile  bursiyerlerimizin isteği ve ihtiyacı doğrultusunda; okulu ile yapılacak değerlendirmeler sonrası, eğitim hayatı etkilenmemesi ön koşulu ile öğrenciye yarı zamanlı iş imkanları sağlanabilecek; ayrıca yine bu kapsamda,  ihtiyaçlar ve imkanlar çerçevesinde, farklı sektörlerdeki kuruluşlarda istihdam imkanı da yaratılmaya çalışılacaktır. 

Bu kapsamda; ilk programımız olan “Üretim veya Yönetim Stajı” eğitimlerine başlanacaktır. Bulgurcu Vakfı olarak; bu  programın nitelikli çalışanların yetişmesine büyük katkı sunacağına inanıyoruz.

Scroll to Top